Գինու տեսակ
Խաղողի տեսակ
Թնդությունը՝
12.8%
Բերքահավաքի տարեթիվը`
2017
Սուլֆիտների առկայություն`
100 մգ/լ
Շաքարը՝
2.0 գ/լ
Տիտրվող թթվայնությունը`
6.2 գ/լ
Գինեգործը՝
Արտեմ Ջրաղացպանյան
Շշի տարողությունը`
750 մլ
Հնացում`
Չժանգոտվող մետաղյա պահաման 8 ամիս, հայկական կաղնե տակառ 1 տարի, շշում ոչ պակաս 6 ամիս:
Համադրվող սննդատեսակը`
Խորհուրդ է տրվում մատուցել տավարի և գառան մսի ուտեստների, մսային խորտիկների, պանրի պինդ տեսակների հետ:

Արևմտյան Հայաստանից Արարատյան դաշտավայրի հնագույն գինեգործական ավանդույթներով հայտնի պատմական Արմավիր մայրաքաղաքի Բլուր թաղամասի տարածք տեղափոխված մեր պապերը հիմնել են այգիներ, կառուցել գինու հնձան, գետնափոր մառան և ավանդույթի ուժով պատրաստել սեփական գինին՝ փոխանցելով այդ ավանդույթը սերունդներին: Արևահամ խաղողի, վերամշակման ավանդական եղանակների և ժառանգված ավանդույթների համադրություններից են ստեղծվում Ջրաղացպանյան գինիները, որոնք հասունանում և հնորակվում են 1890-ականներին կառուցված հինավուրց մառանում՝ ձեռք բերելով բացառիկ երանգներ:

Համտեսային նշումներ. Մարմնեղ, հատապտղային և ծաղկային երանգներով՝ համեմունքների, բալի, նռան և կաղնեփայտի նրբերանգներով, համում՝ հատապտուղների, կաղնեփայտի և թավշյա տանինների ներդաշնակ նրբերանգներով: